Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 20 Mar 2024, i nalazi se u kategoriji Vesti.

OSMA KONTAKT KONFERENCIJA, SHOWCASE I FESTIVAL KREĆE IZ PERSEFONINOG VRTA

Izložbom ,,Persefonin vrt – ruke čine dela“ otvorena je prva programska celina osmog Kontakta

Kao uvertira u osmu Kontakt konferenciju, showcase i festival, u Dorćol Platzu je u utorak, 19. marta, otvorena izložba slika Katarine Žutić ,,Persefonin vrt – ruke čine dela“. Više od 200 zvanica uživalo je u otvaranju prve Katarinine samostalne slikarske izložbe u Beogradu. Prisutnima su se obratili, pored autorke, Vesna Dujmović Rosić, kustoskinja, ali i Vladimir Pavlović iz udruženja Discover Serbia. Budući da je priroda centralna tema i da je izložba prodajnog tipa, Pavlović je otkrio da mu se Žutićeva obratila sa željom da deo sredstava od prodaje slika usmeri ka ovom Udruženju i da će zahvaljujući toj donaciji biti nabavljene nove sadnice za beogradske vrtiće.

Katarina Žutić do 8. aprila izlaže svoje slike u kombinovanoj tehnici u ,,Persefoninom vrtu“, smeštenom u Dorćol Platzu, a pripremila je i četiri prateća programa: od stručnog vođenja kroz izložbu, slikanje nara u Persefoninom vrtu, do muzičkog programa.

21.03. 18-21h DJ Nemanja Aćimović

22.03. 17-18.30 Stručno vođenje kroz izložbu (Katarina Žutić, autorka izložbe i Vesna Dujmović, kustoskinja)

24.03. 17-19h Performans ,,Simbolika nara u Persefoninom vrtu”, 17-19h slikanje ,,Nara“ i razgovor sa publikom o njegovoj simbolici (Katarina Žutić, autorka izložbe i Vesna Dujmović, kustoskinja)

01.04. 17 – 19h Aukcija za sliku ,,Nar“ (prihod od prodaje biće uplaćen udruženju Discover Serbia kao donacija).

Autor fotografije: Sara Tašović Autor fotografije: Sara Tašović Autor fotografije: Sara Tašović Autor fotografije: Sara Tašović Autor fotografije: Sara Tašović
Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne