Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 18 Feb 2014, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Obojeni Program i Stray Dogg u dvorani Apolo Doma omladine Pančevo

U subotu, 22. februara, u dvorani Apolo Doma omladine Pančevo biće održan koncert benda Obojeni Program, a kao gosti večeri nastupiće trenutno najperspektivniji mladi sastav u Srbiji Stray Dogg.
– Ako ste rođeni sedamdesetih i osamdesetih, odrastali u devedesetim godinama, volite britanski new wave i pank, još uvek čuvate kasete grupe “Joy Division”, sećate se reči pesama “Nebo, nebo plavo je”, “ABCD avion”i i drugih, pridružite nam se! Ako niste, obavezno dođite, sjajna se muzika svirala i slušala u to vreme! – poručuju organizatori koncerta.

obojeni program2

U subotu, tačno u 21 čas, dvorana Apolo otvara svoja vrata.
Ulaznice po ceni od 300 dinara se mogu kupiti u pretprodaji, na biletarnici dvorane Apolo, Maksima Gorkog 6, Pančevo. Cena ulaznice na dan koncerta iznosiće 500 dinara.

U dvorani Apolo, 18. januara bila je otvorena izložba Kebrinih crteža kreiranih u jednostavnom kompjuterskom programu paint. U pitanju je izbor iz serije koja je, u duhu do-it-yourself poetike, nastala za stotinu dana tokom kojih je Kebra svakodnevno, u 8.30h izjutra, na Facebooku postavljao po jedan crtež. Koncert Obojenog Programa je ujedno i zatvaranje izložbe, te će posetioci koji u Dom omladine dođu ranije imati priliku da, ukoliko do sada nisu, pogledaju postavku.

******************************************************************************

– Osnovani 1980. kao posledica novotalasne slobodoumnosti i dečačkog (kulturnog) avanturizma Obojeni Program su odrasli na finoj hrani sastavljenoj od najsmelijih muzičkih sastojaka britanskih muzičkih pravaca new wave i punk. Izlizane ploče na polici Branislava Babića Kebre, jedinog preostalog člana iz originalne postave, rečito govore o tome kom nasleđu ovaj sastav pripada – The Fall, Wire, Magazine, Joy Division, Slits, Pop Group, Raincoats.
Dugi niz godina, Obojeni Program su radili u sasvim smeloj postavi bas, bubanj i glas. Na to se nadovezalo i sasvim smelo shvatanje uloge pevača – jednolična naracija (belački rep) iz koje su iskakali refreni sa zaraznim melodijama. Upravo su MELODIJE koje su se mogle pamtiti i SLIKE iz tekstova, koje su se urezivale u pamćenje, bile ono što je konačno 1990. podiglo Obojeni Program među svima poznate, a ne underground atrakcije ovdašnje rock muzike.
Obojeni Program su jedna od onih grupa kod kojih su tekst i muzika neodvojiva celina.
Suština Kebrine kreativnosti je upravo u vanredno uspelom spajanju srpskih reči i rock ritma u istu sliku, u isti izliv energije. Njegovim rečima – suština je u emociji – Obojeni Program su, ustvari, svih ovih godina bili (i ostali) na glasu kao najemocionalniji bend u državi.

obojeni program1

Obojeni program je prvi bend sa ovih prostora koji se pojavio na MTVju u emisiji 120 minutes 1993. godine i jedini koji je imao čast da ga slavni John Peel predstavi u njegovim radio emisijama i na njegovoj plejlisti. 2003. godine bend se pojavio kao predgrupa britanskom bendu Placebo na njihovom beogradskom koncertu. – tekst preuzet sa http://www.facebook.com/ObojeniProgram/info

Izdanja:
Najvaznije je biti zdrav (Search and Enjoy, 1990.)
Ovaj zid stoji krivo (Tom Tom Music 1991.)
Prijatelju kočnice ti ne rade baš sve (Sorabia Disc 1992.)
Verujem ti jer smo isti (Metropolis 1994.)
Sva sreća general voli decu (1999, B92)
Pet minuta ispred tebe (1996. Tarkus)
Ako nisam dobra, šta ćemo onda? (2002, UrbaNS)
Da li je to čovek ili je mašina? (2005, UrbaNS)
Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom (2009, Exitmusic, Hello Bing)
Kako to misliš: mi? (2012, Exitmusic, Odličan Hrčak)

Obojeni program nedavno je snimio novi spot za numeru Kako to misliš: mi? koji je kao i prethodni video spotovi za pesme Da li smo naučili živeti u kapsuli, Samo da ti kažem postalo je sve nevidljivo i Svaka definicija gubitak je slobode i Problem ne postoji premijeru doživeo na njihovoj Facebook strani, www.facebook.com/ObojeniProgram.
Spot je režirao i snimio Jovan Milinov Toba, sa kojim bend sarađuje dugi niz godina.
Radi se o petom singlu sa još uvek aktuelnog albuma istoimenog naziva.

******************************************************************************

Stray Dogg je beogradska grupa nastala početkom 2011. godine i čine je Dušan Strajnić, oko čijeg kantautorskog rada i nastaje bend, zatim i Ana Janković (violina, prateći vokal), Jelena Damjanović (klavir), Marko Ignjatović (gitara), Vlada Milicević (bas) i Relja Ilić (bubanj). Izdali su dva albuma do sad i nekoliko video spotova koji su se kao singlovi našli na većini regionalnih i domaćih top lista. Poslednji album Fire’s never wrong izdali su 2012. godine, dok su poslednji singl za pesmu Time, na kojem su sarađivali sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom, objavili u oktobru 2013. godine.

stray dogg2

Prvi koncert u 2014. godini Stray Dogg održao je već 2. januara, kada su kao specijalni gosti Darkwood Dub nastupili u MIKSER HOUSEu u Beogradu pred više od hiljadu ljudi. Malo posle toga Dukat je u KC Kulturni centar GRAD didžejisao sa Devendra BANHARTom. Tokom 2013. Stray Dogg je svirao više desetina koncerata po Srbiji i regionu, a Dukat je s Anom Ćurčin stigao i do Moskve.
Učestvovao je na brojnim lokalnim i regionalnim kompilacijama, obradio je Bonija (Bonnie Prince Billy) za Pesme ispod pokrivača, poklonio potpuno novu pesmu What Could Have Been za kampanju 65+: Stari nisu stvari za naše starije sugrađane.

http://www.facebook.com/pages/Stray-Dogg/126432744107798

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne