Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 22 Nov 2013, i nalazi se u kategoriji Gun Club, Vesti.

Obojeni Program, 27. i 28. decembra u Klubu Gun

obojeni program

Obojeni Program nastavlja sa koncertnim aktivnostima nastupima u beogradskom Klubu Gun, 27. i 28. decembra.
Pretprodaja ulaznica po ceni od 800 dinara je u Kafe Klubu Šikarica, Skadarska 22 i prodavnici ploča Pinball Wizard Records, Makedonska 30.
Početak oba koncerta najavljujemo za 22 časa.

Obojeni program su osnovani 1980. kao posledica novotalasne slobodoumnosti i dečačkog (kulturnog) avanturizma. Obojeni Program su odrasli na finoj hrani sastavljenoj od najsmelijih muzičkih sastojaka britanskih muzičkih pravaca new wave-a i punk-a. Izlizane ploče na polici Branislava Babića Kebre, jedinog preostalog člana iz originalne postave, rečito govore o tome kom nasleđu ovaj sastav pripada – The Fall, Wire, Magazine, Joy Division, Slits, Pop Group, Raincoats.

Dugi niz godina, Obojeni Program su radili u sasvim smeloj postavi bas, bubanj i glas. Na to se nadovezalo i sasvim smelo shvatanje uloge pevača – jednolična naracija (belački rep) iz koje su iskakali refreni sa zaraznim melodijama. Upravo su MELODIJE koje su se mogle pamtiti i SLIKE iz tekstova, koje su se urezivale u pamćenje, bile ono što je konačno 1990. podiglo Obojeni Program među svima poznate, a ne underground atrakcije ovdašnje rock muzike.
Obojeni Program su jedna od onih grupa kod kojih su tekst i muzika neodvojiva celina.
Suština Kebrine kreativnosti je upravo u vanredno uspelom spajanju srpskih reči i rock ritma u istu sliku, u isti izliv energije. Njegovim rečima – suština je u emociji – Obojeni Program su, ustvari, svih ovih godina bili (i ostali) na glasu kao najemocionalniji bend u državi.
Obojeni program je prvi bend sa ovih prostora koji se pojavio na MTVju u emisiji 120 minutes 1993. godine i jedini koji je imao čast da ga slavni John Peel predstavi u njegovim radio emisijama i na njegovoj plejlisti. 2003. godine bend se pojavio kao predgrupa britanskom bendu Placebo na njihovom beogradskom koncertu. – tekst preuzet sa http://www.facebook.com/ObojeniProgram/info

Izdanja:
Najvaznije je biti zdrav (Search and Enjoy, 1990.)
Ovaj zid stoji krivo (Tom Tom Music 1991.)
Prijatelju kočnice ti ne rade baš sve (Sorabia Disc 1992.)
Verujem ti jer smo isti (Metropolis 1994.)
Sva sreća general voli decu (1999, B92)
Pet minuta ispred tebe (1996. Tarkus)
Ako nisam dobra, šta ćemo onda? (2002, UrbaNS)
Da li je to čovek ili je mašina? (2005, UrbaNS)
Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom (2009, Exitmusic, Hello Bing)
Kako to misliš: mi? (2012, Exitmusic, Odličan Hrčak)

Obojeni program nedavno je snimio novi spot za numeru Kako to misliš: mi? koji je kao i prethodni video spotovi za pesme Da li smo naučili živeti u kapsuli, Samo da ti kažem postalo je sve nevidljivo i Svaka definicija gubitak je slobode i Problem ne postoji premijeru doživeo na njihovoj Facebook strani, www.facebook.com/ObojeniProgram.
Spot je režirao i snimio Jovan Milinov Toba, sa kojim bend sarađuje dugi niz godina.
Radi se o petom singlu sa još uvek aktuelnog albuma istoimenog naziva.
Branislav Babić Kebra ce izložiti svoje crteže u galeriji New Moment u Beogradu od 10. decembra do kraja godine.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne