Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 12 Mar 2024, i nalazi se u kategoriji Vesti.

NENO BELAN & FIUMENS OTVARAJU KONCERTNI PROGRAM 8. KONTAKT KONFERENCIJE

Foto: Anamarija Vartabedijan

Bogat koncertni program osme Kontakt konferencije i showcase festivala otvoriće Neno Belan & Fiumens koncertom 21. marta u sali Amerikana beogradskog Doma omladine.
Neno Belan, legenda jugoslovenskog pop-rok zvuka, će na „Kontaktu“ predstavljati hrvatsku muzičku scenu, a kao i uvek svojim koncertima u Beograd donosi miris i ritam mora. Ove godine Neno Belan obeležava 40 godina rada na muzičkoj sceni, a da mu godine ne mogu ništa pokazaće u Domu omladine. Energija koju nose njegove pesme, kako iz vremena „Đavola“ tako i sa „Fiumensima“, ne jenjava, a u publici su najčešće generacije koje nisu bile ni rođene kada su pesme nastale. To je dokaz da su pesme jednog od najuspešnijih kantautora sa ex-YU prostora svakako izdržale test vremena.

“Česti smo gosti Beograda već desetljećima, i bilo je puno odličnih koncerata, ali posebno mi je u sjećanju ostao onaj prvi u Domu Omladine daleke 1986-te, kad smo došli prvi put i „razvalili“ u prepunoj sali. To je u stvari bila naša promocija za beogradsku publiku i od tada nas poznaju.” rekao je Belan o svom prvom koncertu u Domu omladine.
U Domu omladine neće biti rive, ali Neno Belan & Fiumensi će svakako zapljusnuti publiku odličnom energijom i primorskim poletom, tako da neće imati izbora, jer će svi morati da pevaju i igraju kao da se nalaze na obali mora. Brojni hitovi nastali tokom 40 godina rada Belana, od kojih prvih 15 sa bendom „Đavoli, a poslednjih 25 godina sa „Fiumensima“, ostavili su neizbrisiv trag u istoriji pop-rok muzike.

Svoj osećaj za melodiju i pesmu Belan pokazuje kroz hitove “Pričaj mi o ljubavi”, “Stojin na kantunu”, “Bambina”, “Dani ljubavi”, “Ja volim je”, “Ostani uz mene”, “Dugo toplo ljeto”, “Zar više nema nas” i mnoge druge koje će podeliti sa brojnom publikom u Domu omladine.

Mart nije mesec kada se ide na more, ali osećaj nesputanosti i slobode koju donose Belanove pesme će svakako prijati i osvežiti veče svima onima koji budu 21. marta u Domu omladine. Ulaznice po ceni od 2.000 dinara mogu se kupiti na blagajni Doma omladine, Anti Shopu u Cetinjskoj 15 i preko online platforme efinity.rs

Foto: Anamarija Vartabedijan Foto: Anamarija Vartabedijan
Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne