Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 29 Aug 2013, i nalazi se u kategoriji Vesti.

MARK LANEGAN PONOVO U BEOGRADU (Dom omladine, 22. oktobar 2013. godine)

Odličan hrčak i POP Depresija predstavljaju

MARK LANEGANA 
i specijalnog gosta Duke Garwooda!
Utorak 22. oktobar 20h
Velika sala Doma omladine Beograda

MarkLanegan_new

 Obično kada neki veliki i poznati muzičar – koga smo čekali više decenija da dođe u naš deo sveta – završi svoj koncert i kaže “vidimo se uskoro”, to znači da smo ga u Srbiji videli tada i (uglavnom) nikada više. U slučaju Marka Lanegana, autentične rokenrol ikone, pesnika i pevača, to nije slučaj. Samo 11 meseci od koncerta u Amerikani, on se vraća u Beograd da ovoga puta predstavi čak dve nove studijske ploče. Dolazi na sopstvenu želju, oduševljen reakcijom publike na prvom koncertu u Srbiji, u okviru ekskluzivne akustične turneje.

Na pozornici Velike sale DOB-a pridružiće mu se i Djuk garvud i Lijen (Duke Garwood i Lyenn), ali i još nekoliko (za sada) tajnih aduta. Koncert će biti akustičan, a Lanegan i Garwood će predstaviti svoj zajednički album “Black Pudding”, kao i Laneganov album s obradama “Imitations“, na kome se nalaze pesme koje su Markovi roditelji slušali dok je bio mali, uz poneku pesmu njegovih prijatelja.

Ulaznice za koncert Marka Lanegana su u pretprodaji na svim Eventim prodajnim mestima po ceni od 1.500 dinara, dok će na dan koncerta biti 1.800 dinara.

Djuka Garvuda najbolje će predstaviti (ako ga niste gledali prošle godine u DOB-u) upravo izjava Marka Lanegana koja opisuje svoju povezanost i ljubav prema njemu na sledeći način:,,Duke je jedan od mojih najdražih umetnika, a rad sa njim je jedno od najboljih iskustava otkad snimam”. Garvud je vanserijski multinstrumentalista, a do sada je snimio četiri studijska solo albuma i sarađivao s izvođačima u rasponu od The Orb do Archie Bronson Outfit.

Mark Lanegan je bivši lider Screaming Trees, ključna inspiracija grupama Nirvana i Pearl Jam, član Queens of The Stone Age i autor tri albuma s bivšom članicom Belle & Sebastian Izobel Kembel. Bio je glavni pevač na dve genijalne ploče trip-hop-bluz tandema Soulsavers, član Queens of The Stone AgeGutter TwinsTwillight Singers… Učestvovao je na brojnim tribjut i benefit albumima na kojima je pevao pesme Vilija Nelsona, Skipa Spensa, Tima Baklija, The Kinks, The Afghan Whigs, Džuniora Kimbroa, Boba Dilana, Džefri Li Pirsa i njegovog The Gun Cluba, Tima Hardina, Karen Dalton, WhoMadwWho, The Cure, Džonija Keša… Gostovao je na pesmama brojnih drugih autora – Melise Auf der Maur, Martine Topli Bird, Creature with the Atom Brain, Bomb the Bass, Mad Season, Mobija, Sleša…

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne