Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 16 Aug 2012, i nalazi se u kategoriji Vesti.

MARK LANEGAN BAND U BEOGRADU 21. NOVEMBRA

Mark Lanegan, autentična rokerol ikona, pesnik i pevač, lider Screaming Trees, ključna inspiracija grupama Nirvana i Pearl Jam, član Queens of The Stone Age, autor tri albuma sa bivšom članicom Belle & Sebastian Izobel Kembel (Isobel Campbell), omiljeni gost svih muzičara (koji su skupili hrabrost da ga pozovu da im gostuje na pesmama) i idealni partner za izmišljeni preferans u kojem ga čekaju Džoni Keš (Johnny Cash) i Tom Vejts (Waits), posetiće Beograd sa svojim Mark Lanegan Bandom u sredu 21. novembra 2012. od 21h.

“Rokenrol mesija dolazi u Srbiju da propoveda svemirski bluz”

Tokom svoje solo karijere Mark Lanegan objavio je sedam studijskih albuma: od “The Winding Sheet” (1990) do aktuelnog “Blues Funeral” (2012). Gostovao je na pesmama prijatelja i fanova kao što su The Walkabouts, Mike Watt, Masters Of Reality, Martina Topley-Bird, Mondo Generator, Mellisa Auf der Maur, UNKLE, Bomb The Bass… Bio je glavni pevač na dve genijalne ploče trip-hop-bluza tandema Soulsavers, član Queens of The Stone Age, Gutter Twins, Twillight Singers… Učestvovao na brojnim tribjut i benefit albumima na kojima je pevao pesme Vilija Nelsona (Wille Nelson), Skipa Spensa (Skip Spence), Tima Baklija (Tim Buckley), The Kinks, The Afghan Whigs, Džuniora Kimbroa (Junior Kimbrough), Boba Dilana (Dylan), Džefri Li Pirsa i njegovog The Gun Cluba (Jeffrey Lee Pierce)… Preživeo je i pobedio razna iskušenja, bolesti, zavisnosti, poroke, saobraćajne nesreće, nemaštinu… i kada sada peva “I drunk myself sick” nema čoveka koji će da se zapita da li zna o čemu peva… Njegove pesme – “veće od života” – mračne su razglednice poslate od čoveka koji je zaista živeo život. I na radost mnogih – još ga živi.

Posle višegodišnjih snova brojnih fanova na Balkanu, realnost je da u okviru drugog dela evropske turneje i promocije albuma “Blues Funeral” Mark Lanegan Band dolazi u Beograd, Zagreb i Ljubljanu. Osam godina posle epskog albuma “Bubblegum”, Mark je otišao u bleeding muddy water i svoju ,,Kosmičku američku muziku” definisao na ploči koja je šokirala neke od hardcore fanova. Bluz, lupovi, ritam, semplovi, gitarski rifovi, ,,težak” bas, psalmi, disko, psihodelija… i iznad svega – njegov glas. Kao neki šaman, Mark Lanegan propoveda svoju katarzičnu viziju sveta, a nekoliko dana pre svog rođendana – u sredu 21. novembra u sali ,,Amerikana” Doma omladine Beograda – to će činiti i u Srbiji.

Ulaznice za nastup Mark Lanegan Band-a mogu da se kupe već od četvrtka 16. avgusta po pretprodajnoj ceni od 1.800 dinara na svim prodajnim mestima Eventima, kafeu Šikarica (Skadarska 22) i u prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30).

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne