Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 23 Oct 2023, i nalazi se u kategoriji Vesti.

KRALJ ČAČKA U DORĆOL PLATZU 11. NOVEMBRA ’23.

Zemlja nije njegov dom, ali to i jeste glavni dragulj njegove krune. Kroz svoje slike, stihove i pesme vodi nas na razne planete – KRALJ ČAČKA.
Mešanjem džeza, bluza, rokenrola i šansona kreirao je autentični izraz, koji je iz zadimljenih lokalnih kafanica vrlo brzo stigao do respektabilnih koncertnih dvorana.
,,Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju
izopačenostima ovog vremena”, kako bi ga opisao muzički kritičar Žikica Simić.
Miljenko Jergović je u svom osvrtu na muziku i poeziju Kralja Čačka za ,,Jutarnji list” napisao: ,,Spusti svetlost na put je među nekoliko najvažnijih albuma glazbe za preostalu pismenu čeljad, snimljenih jugoistočno od Beča u zadnjih tridesetak godina. Nenad Marić moćan je pjesnik.”
Svakim novim delom sve više intrigira publiku, ali i druge umetnike, koji su nedavno o Nenadu Mariću, Kralju Čačka, snimili dokumentarni film. ,,Zemlja nije moj dom” je i naziv filma koji je javni servis upravo premijerno prikazao, a u kojem se priča o opstajanju suptilne estetike na rubu velikog, mutnog talasa u kome se valjaju grabež i bezobzirnost, nemoral i neestetika, prljavi novac i ukus gorčine. A zapravo je sanjalačko putovanje kroz vreme, priča o odrastanju i sazrevanju. Portret umetnika iznutra i spolja.
Svi reflektori su upereni u njega. Biće i oni u Dorćol Platzu 11. novembra kada će Kralj Čačka ponovo izaći pred svoju koncertnu publiku.
Kralj Čačka – vokal, akustična gitara
Sergej Sokolov – električna gitara
Miladin Stojković – kontrabas
Mihailo Novakov- bubanj
Petar Pitarević – klavijature, perkusije

Ulaznice po promotivnoj ceni od 1.700 dinara dostupne su na Ticket Vision prodajnim mestima i na tickets.rs.
Redovna cena biće 2.000 dinara.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne