Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 24 Mar 2014, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Ko radi? Deset godina posle!

Grupa Popečitelji će koncertom u Gun Club-u, 11-og aprila, obeležiti deset godina od objavljivanja njihovog prvog albuma “Ko radi?”. Na ovom dogadjaju pod nazivom “Ko radi? Deset godina posle!“ . Popečitelji će, pored svih numera sa tog albuma , svirati i pesme koje su tada bile sastavni deo njihovih koncerata. Na koncertu će se kao specijalni gost pojaviti i Koja, frontmen grupe Disciplin a kitchme, čovek koji je producirao ovaj album i pružio veliku podršku bendu u tim danima.

Popecitelji 03 2012

Ova ploča, izdata na etiketi Mojo beat 2004-te godine, predstavlja kombinaciju slobodnog, sirovog folk-funk rocka i aranžmanski svedene, moderne produkcije, uz primese trance i drum and bass elemenata. “Ko radi” se ubraja među najbolje albume izdate te godine u Srbiji, a naslovna numera sa albuma se prošetala po prvim mestima domaćih top lista. Ovim albumom i ekplozivnim koncertima sebi obezbeđuju kultni status na andergraund sceni Srbije i tvrdokornu bazu fanova koja ne propušta njihove mnogobrojne nastupe u većim gradovima u Srbiji. Aleksandar Žikić u recenziji albuma “Ko radi” u dnevnim novinama Blic, te 2004-te godine, između ostalog piše: “Kontinuirana, energična i beskompromisna interakcija tri „konvencionalna” instrumenta, ritam kao temelj napetosti koja nijednog trenutka ne popušta, inteligentan, kreativan i diskretan pristup tradicionalnom muzičkom nasleđu… Popečitelji znaju šta rade. Oni, jednostavno, sviraju. Od svih pomaka koje donose, taj je možda najznačajniji.”

Pesme sa ovog albuma danas možete preslušati na oficijalnom sajtu Popečitelja i na Deezer-u.
Ulaznice za koncert će se naći u pretprodaji od ponedeljka, 31-og marta.

“Mnoge stvari su zanimljive vezane za ovaj album, od toga da je sniman na trakama, bez korišćenja računara, do toga da je, sticajem okolnosti, album sniman tokom prvih dana akcije Sablja. Ceo proces nije trajao dugo, pesme su usnimljene za tri dana po principu “svi odjednom”, bez usnimavanja. Nama je ceo taj period bio jako bitan, to vreme kada je bend trebao da se predstavi široj publici na pravi način. Uloga Koje kao producenta nam je puno značila, to je bila potvrda da je bend na pravom putu i prilika da se nauče neke stvari. Sve te težnje i kockice su se sklopile na pravi način i to je ono što može da se čuje na ovom albumu.„ izjavio je ovom prilikom Saša Furunović.

Ovom prilikom bend je odlučio da objavi i jedan kuriozitet. Numera „Kvarcna“ je bila sastavni deo tadašnjih koncerata Popečitelja, ali nije našla svoje mesto na albumu “Ko radi“, a ni na kasnijim albumima. Snimak je načinjen 2005 godine u Varšavi, u studiju Silentio records, na tadašnjoj turneji benda u Poljskoj. Pesmu možete preslušati i preuzeti na zvaničnom sajtu i na soundcloud profilu benda.

http://popecitelji.com/
https://soundcloud.com/popecitelji
https://www.facebook.com/popecitelji
Youtube Kanal

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne