Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 29 Aug 2012, i nalazi se u kategoriji Vesti.

DEBI GRUPE KARTEL U IZDANJU ODLIČNOG HRČKA

Prvih dana septembra pod etiketom Odličnog hrčka izaći će debi album grupe Kartel ,,Možda baš ti”.

Album ,,Možda baš ti” je sniman od novembra 2009. do oktobra 2010. godine u beogradskom studiju ”Red Water” u produkciji Gorana Antovića i Andreje Jovanovića. Omot potpisuje Ognjen Zdravković koji je svakoj od deset pesama na albumu dodelio i jedinstven vizuelni identitet.

Kartel je nastao 2008. godine. Muzika koju stvaraju je pre svega atmosferična, ali istovremeno i melodična i žestoka. U osnovi, Kartel karakteriše moderni gitarski rok zvuk, a tekstovi opisuju običnog čoveka i njegov odnos prema stvarnom svetu.

Kartel je do sada plasirao dva singla – ,,Budućnost’’ 2010, ,,Niko nema pravo’’ 2011, a jesen 2012. godine obeležiće singl ,,Alkohol”.

Posle nekoliko personalnih promena, svoju kreativnu snagu Kartel prezentuje kao trio: Marko Raco(vokal,bas gitara), Dejan Janjić (gitara) i Živko Grčić (bubanj).

Po izlasku albuma ,,Možda baš ti”, bend će svoj prvenac promovisati na nastupima širom zemlje i regiona, a beogradska promocija je planirana za 5. oktobar u Gun Clubu (Miloša Pocerca 10).

 

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne