Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 15 Dec 2017, i nalazi se u kategoriji Kolumna.

Anton + Hevi Hipi Bejbi: „Rečeno, učinjeno ili ne, od toga sve zavisi“

Kad se udruže vanserijski talenat, čisto srce i vešte ruke rezultat je zvuk koji dolazi sa uvodnim tonovima Antonove gitare u numeri „Više nego što ti pripada“ na početku njegovog prvog solo albuma, za koji se iskreno nadam da neće ostati jedini. Gitarista i muzički motor Partibrejkersa, jednog od s razlogom najvećih rokenrol bendova sa ovih prostora, uspeo je na albumu „Rečeno, učinjeno ili ne, od toga sve zavisi“ da postigne nešto što nije bilo nimalo lako: da se ne udalji od duha matičnog benda, a pri tom izbegne sve zamke manirizma. Ako ste očekivali Partibrejkerse dobićete ih u meri u kojoj su vaša očekivanja bila dobronamerna i ispravno dozirana. Drugim rečima, Antonov album – kao i sve što je do sada radio – sadrži onoliko istinskog rokenrola kao slobodne i beskompromisne ekspresija duboko ličnih stavova i osećanja vezanih za određene opšteljudske životne situacije koliko je potrebno za sadržajnu komunikaciju među ljudima koji se razumeju, jer ne samo mogu, nego i žele da se razumeju. Tu se eventualna sličnost završava.

Na ovim, ali ne samo ovim prostorima bavljenje muzikom lišeno cinizma, u kome je integritet uvek ispred oportunizma toliko je retka pojava da balansira na granici čudnog, gotovo bizarnog. Odvažno baratanje univerzalnim vrednostima i spontano uklapanje u globalno umesto licemernog zaklanjanja iza lokalnog (najčešće kao posledica nedostatka talenta i hrabrosti) još je ređe. Upravo po tome Anton se oduvek izdvajao i zato mu nikada nisu bili potrebni ni vatrometi ni egzibicije da bi se izdvojio kao najvažniji ovdašnji gitarista. Već odavno afirmisan kao izuzetan gitarista i kompozitor, na ovom albumu potvrđuje se i kao tekstopisac i pevač posebne sugestivnosti i jasno definisanog, duboko ličnog bluza. Nikakav drugi bluz i ne postoji i Anton to očigledno odlično zna.

Srce je – da se vratimo na početak – čisto, ruke su vešte, glas je jasan. U toj situaciji neporeciva besprekornost albuma „Rečeno, učinjeno ili ne, od toga sve zavisi“ logična je i potpuno prirodna posledica.

Aleksandar Žikić

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne