Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 26 Mar 2018, i nalazi se u kategoriji Vesti.

K​ontakt konferencija okupila u Beogradu više od 5.000 posetilaca

K​ontakt konferencija okupila u Beogradu više od 5.000 posetilaca
Cetinjska ulica poznatija kao Art’n’Music district vrvela je od dobrih vibracija tokom četiri martovska dana

Na drugoj regionalnoj muzičkoj Kontakt konferenciji učestvovali su predstavnici najznačajnijih festivala iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore, predstavnici izdavačkih kuća iz regiona, poznati muzičari, urednici muzičkih portala, autori muzičkih spotova, entuzijasti koji vode manje koncertne prostore, a specijalni gost bila je Impala – gosti iz Belgije, Asocijacija nezavisnih muzičkih izdavačkih kuća i kompanija: više od 100 učesnika iz 10 zemalja!

,,Posle prvog izdanja Kontakta, održanog pre tačno godinu dana, nismo mogli ni da zamislimo koliku smo lavinu tema pokrenuli i na koliko smo pitanja iz oblasti muzičke industrije zapravo dali odgovore! Druga Kontakt konferencija je to dokazala! Duplo više učesnika, duplo više dana i duplo više posetilaca ugostili smo od 21. do 24. marta u krugu Cetinjske ulice, koja je od početka bila naša baza”, kazali su po završetku Kontakta 2018 oni koji su se ,,usudili” da ovakav projekat pokrenu u Beogradu: koncertna agencija i izdavačka kuća Odličan Hrčak, Marsh Creative Production i Kišobran kolektiv.

,,Samoodrživost festivala”, bio je lajtmotiv drugog izdanja Kontakt konferencije, a generalni zaključak jeste da je neophodno da dođe do brisanja kulturnih granica u regionu, da dođe do profesionalnog ujedinjenja svih festivala, da se iskustva i primeri pozitivne prakse razmenjuju češće od jednom godišnje na konferencijama poput Kontakta, jer će na taj način muzička industrija konačno i biti prihvaćena kao jedna od značajnijih u privredi regiona, odnosno prepoznata od strane javnih institucija, lokalnih samouprava i nadležnih ministarstava.

Kao rastuća privredna grana u kojoj je sve više profesionalnih delatnika iz ove oblasti, ne samo entuzijasta, kako se to nekada smatralo, muzička industrija je i važan adut za privredni razvoj regiona.

Osim inspirativnih panela, tribina i okruglih stolova, na kojima su se kroz diskusiju razmenjivala iskustva i prezentovali primeri dobre prakse, drugo izdanje Kontakta imalo je i edukativan karakter.

Izuzetno su posećene bile radionice ,,Kako snimiti muzički spot” i ,,Buffer – studija slučaja”, kojima je prisustvovao veliki broj studenata iz različitih oblasti produkcije, a na kojima je okupljena “all star” ekipa predavača, koji su u neformalnoj atmosferi, podelili lična iskustva sa budućim profesionalcima iz oblasti audiovizuelne industrije.

,,U Beogradu sam za četiri dana video više koncerata, nego što bih to uspeo u Splitu za četiri godine” reči su jednog od posetilaca druge regionalne Kontakt muzičke konferencije. A sviralo se u ta četiri dana na više lokacija: u Domu omladine Beograda, SubBeernom centru, Elektropioniru, na Spratu i u Ljubimcu. Bilo je više od 50 muzičkih nastupa, a glavni muzički program sam po sebi je mogao da se nazove ,,festivalom”: nekoliko hiljada Beograđana i gostiju prestonice uživalo je ekskluzivnom nastupu Antona i Hevi Hipi Bejbi, Zvuka ulice, koncertima Nikole Vranjkovića, Obojenog programa i grupe Kanda Kodža i Nebojša.

Na Kontaktu su otvorene i tri značajne muzičke izložbe:
– “My Life Making of…” splitskog reditelja Žareta Batinovića,
– ,,Vlada” izložba fotografija Goranke Matić posvećena Vladi Divljanu, koja će i u naredna dva meseca moći da se poseti u Marsh Open Space-u i
– Izložba Dejana Marića – vektorski crteži popkulturnih heroja i heroina, koji su takođe još uvek otvorena za sve posetioce u kafeu Šikarica – Skadarska 22 (do kraja marta).
Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne