Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 11 Jan 2012, i nalazi se u kategoriji Izdanja.

Darkwood Dub: „Vidimo se“

Izdavač:

Odličan hrčak i EXIT Music, 2011.

,,Najbolji primer izvanredne muzike ponuđene digitalno i u hard kopiji je najnoviji album Darkwood Duba „Vidimo se“. U pitanju je album koji zvuči retro futuristički, kao vaš omiljeni haus bend iz Vajmarske republike tridesetih u vreme najvećih opijumskih razvrata.
Elegantno sazrevanje DD je fascinirajuće i seže od raspojasanih i falš noise apartčika do vrhunskog elektronskog lounge bossanova benda koji u svakom trenutku ne beži od avangardnih uticaja, ali se u isto vreme uzdiže do stelarnih visina posebnosti i sveobjašnjivosti.
Meta pop, ili kripto tehno ili onirički rok albuma „Vidimo se“ bespogovorno je najbolje delo benda koji hodi ka postojanju od četvrt veka. Možda je tajni sastojak, kao neki čarobni đumbir, baš Vasil Hadžimanov koji je na snimanje doveo tetku (Bisera Veletanlić) koja je svojim epizodama s bendom stvorila najfascinantniji (multigeneracijski) crossover u istoriji srpske moderne muzike.
Bend konačno zvuči besprekorno i determinisano kao da je konačno spoznao jednostavnu i suštastvenu istinu.”
Aleksandar S. Janković

Album ”Vidimo se” sadrži devet pesama, sniman je u studiju Elektropionir. Darkwood Dub su Dejan Vučetić, Bojan Drobac, Milorad Ristić, Lav Bratuša i Vasil Hadžimanov. Na albumu su gostovali Bisera Veletanlić i Murillo Mathias na vokalnim deonicama, kao i Nemanja Banović (truba), Feđa Frenklin (udaraljke) i Branko Trijić (đembe). Produkciju je radio Bojan Drobac.

Spisak pesama:

1. Dva

2. Uirapuru

3. Nešto sasvim izvesno

4. Autoput

5. Solarne stanice

6. Nije drama

7. Kraj oktobra

8. Tama

9. Vidimo se

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne