Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 10 Oct 2007, i nalazi se u kategoriji Izdanja.

Popečitelji: Ko radi? – Mojo Beat izdanje

Grupa Popečitelji je nastala 1999 godine u Prištini, nekoliko meseci pred početak bombardovanja. Braća Furunović, Saša (gitara) i Goran (bas), sa dugogodišnjim iskustvom bavljenja žanrovski neodređenom muzikom u više prištinskih bendova, zajedno sa bubnjarem Radetom Vulićem počinju da stvaraju svoju eksplozivnu mešavinu instrumentalnog funk-rocka i folk muzike.

Po završetku bombardovanja, napustivši Pristinu, grad u kome se grupa već etablirala, Popečitelji se sele u Kragujevac i Kraljevo, nastavljajući dalje sa istraživanjem i negovanjem svog originalnog muzičkog stila. Mnogobrojnim koncertima u ovim gradovima, kao i u Beogradu, grupa ubrzo postaje svojevrsna andergraund atrakcija. Posle jednog od takvih koncerata u Beogradu 2003, dolazi i do saradnje sa Kojom, što rezultira snimanjem prvog albuma Popečitelja, “Ko radi?”, u studiju Music Factory u Košutnjaku, pod Kojinim producentskim vođstvom.

Ploča, izdata na etiketi Mojo beat 2004, predstavlja briljantnu kombinaciju slobodnog, sirovog folk-funk rocka i aranžmanski svedene, moderne produkcije, uz primese trance i drum and bass elemenata. Kao potvrda svega ovog, u avgustu prošle godine nastup Popečitelja ispred Maceo Parkera, legendarnog James Brown-ovog saksofoniste naišao je na ovacije kod publike, kao i samih članova Maceo-vog banda, a što sve obećava svetlu budućnost ove nadasve zanimljive grupe, koja svojim postojanjem i autentičnim zvukom doprinosi šarolikosti i bogatstvu današnje rock-scene u Srbiji.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne