Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 03 Apr 2015, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Partibrejkers i Straight Mickey And The Boyz na Mikser festivalu 4. juna

Sedmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se četvrti put u beogradskom kvartu Savamala, od 3. do 7. juna 2015. godine pod sloganom „Neizdrž”, sa snažnom namerom da uz učešće blizu 1000 stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta, ukaže na društveni potencijal kreativnog stvaralaštva i aktivizma kao poslednju šansu za izlazak iz moralne, drušvene i ekonomske krize.

Drugog festivala, u četvrtak, 4. juna, na novom, otvorenom, muzičkom stejdžu Mikser festivala u Mostarskoj 5, kapaciteta od 2500 ljudi, nastupiće legendarni “Partibrejkersi i furiozna trojka iz Beograda “Straight Mickey And The Boyz”.

partibrejkers-1

Partibrejkers je bend bogate biografije koji verovatno ima najverrnije fanove na domaćoj sceni. Osnovani su 1982, a svoju priču su odmah počeli da pričaju intenzivno, jasnim tekstovima, oštrim melodijama i iskrenim buntovničkim stavom koji je prepoznao veliki broj mladih sredinom ’80-ih godina. Ređali su se hitovi, svirali su nebrojeno koncerata, kako u regionu, tako i u svetu (Nemačka, SAD, Kanada..). Aktuelni album “Krš i lom” Partibrejkers su objavili pod etiketom Odličnog hrčka, a na izdanju se nalazi 14 pesama koje predstavljaju presek celokupne karijere benda.

Straight Mickey And The Boyz su dinamična, furiozna trojka odličnih muzičara iz Beograda, koji su uticaje iz raznih stilova rocka stisnuli u prepoznatljiv izraz. Za jako kratko vreme uspeli su da se etabliraju kao jedan od najperspektivnijih novih bendova u Srbiji i regionu i zbog eksplozivnih nastupa stekli epitet benda koji se mora videti u živo.

Ulaznice za drugi dan Mikser Festivala 2015, 4. jun, nabavite na prodajnim mestima Gigs Tixa po specijalnoj promo ceni od 800 dinara za prvih 500 karata. Komplet ulaznica za svih pet dana festivala dostupan je po ceni od 2500 dinara. Informacije o celokupnom muzičkom programu Mikser Festivala i satnici pratite na festival.mikser.rs i facebook.com/mikser.belgrade.

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne