Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 18 Mar 2014, i nalazi se u kategoriji Gun Club, Vesti.

Jarboli u klubu Gun promovišu live album Podrška je važna

Grupa Jarboli najavljuje koncertno online izdanje Podrška je važna. Na ovom virtuelnom albumu, čije je objavljivanje najavljeno za 27. mart, naći će se snimak sa koncerta Jarboli u Božidarcu iz aprila prošle godine. Izbor od petnaest najuzbudljivijih komada sa ovog nastupa predstavlja britki i beskompromisni izvođački stav grupe kroz uspešan spoj sviračke kompetencije sa jedne strane i oslobađajućeg haosa sa druge.

podrska-je-vazna05

Koncert će moći besplatno da se sluša na Bandcamp strani grupe (https://jarboli.bandcamp.com/) od 27. marta, dok za download treba odvojiti neveliku sumu novca. Plaćanje za preuzimanje albuma treba shvatiti nikako drugačije do direktnu podršku Jarbolima koji će, tokom ovih teških vremena za autorsku muziku, sva sredstva skupljena na ovaj način uložiti u svoje najnovije studijsko izdanje čije je snimanje već počelo. Podržite Jarbole!

U četvrtak, 27. marta, biće održana promocija live albuma Podrška je važna, u klubu Zavod, Savamala, Kraljevića Marka 1, u 20 časova.

Jarboli će 5. aprila u Gun klubu na promotivnom koncertu povodom izdanja Podrška je važna predstaviti svoj doživljaj rokenrol koncerta kao oslobađajuće mešavine kontrole i meteža, smeha i suza, električne buke i elekrične tišine.

Cena ulaznice je 500 dinara u pretprodaji, u kafeu Šikarica, Skadarska 22 i 700 dinara neposredno pred koncert. Početak koncerta najavljujemo za 22.30.

***********************************************************************************

omot-podrska-je-vazna

Grupa Jarboli je tokom svog sada već više od dvadesetogodišnjeg rada bila shvatana na razne načine: kao dečačka pojava, vojvođanski pop devedesetih, intelektualni rok, vanžanrovska muzika teška za etiketiranje, protohipsterska tvorevina, romantični i istovremeno angažovani rok. Uprkos svemu i dalje izmiču definicijama i kalupima. Jarboli su se upornim radom razvili u svirački i sadržinski beskompromisne izvođače, rokenrol atrakciju kakve više skoro i da nema na ovim prostorima, ljude koji su sposobni da urone u muziku i uz pomoć publike izgrade specifične zone radosti na svojim koncertima. To najbolje znaju oni koji dolaze na koncerte, i onda se ponovo vraćaju znajući da je doživljaj koji Jarboli stvaraju na koncertu jedinstven. Na njihovim koncertima stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta. Koncerti Jarbola su jedan kompletan događaj bez mnogo scenskih pomagala zasnovan na sviračkom umeću, iskustvu na sceni, harizmatičnosti muzičara i spremnosti da se podeli radost sviranja sa publikom. Zašto su koncerti Jarbola toliko dobri? Zato što je to spoj haosa i uređenosti u preciznom odnosu koji nam nedostaje u svakodnevnom životu. Sve je u balansu: prevelika uređenost ume da dosadi, a preveliki haos ume da umori. Jarboli imaju šta da kažu, a znaju i kako to da prenesu. Na koncertu će vas provozati od roots rokenrola, preko ritam i bluza, romantičnih pesama nabijenih emocijama, do gruvi plesnih ritmova i energičnih gitarskih rifova. Plesaćete, smejati se, plakati i urlati! Pravo je vreme da Jarboli izdaju live album zato što je sada to jedan uobličen stav povodom savremene gitarske muzike. To su Jarboli danas. Sve ovo možete čuti na najnovijem izdanju Podrška je važna, live albumu snimljenom na prošlogodišnjem nadahnutom koncertu u Božidarcu. Ko je bio zna o čemu se radi, a sada to mogu da čuju i oni koji nisu bili.

Pratite Jarbole na FB strani grupe www.facebook.com/jarboli

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne