Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 11 May 2023, i nalazi se u kategoriji Vesti.

GRUPA LUR OBJAVILA ALBUM SA SNAŽNOM PORUKOM: ,,VERUJ, VOLI”

Spotom za pesmu ,,Kerozin” kragujevački LUR (Ludak u razvoju) je pre nepunih mesec dana najavio novi album, koji je izašao sa prvim sunčanim danima maja. Emotivnu katarzu i unutrašnje buđenje nagoveštavaju već samim nazivom: ,,Veruj, voli“.

,,Danas su te dve reči, VERUJ i VOLI, veći simbol bunta nego ikada ranije! VERA kao iskrena intimna energija koja te vuče da bude bolje, ili bar okej. A LJUBAV je vrsta inata, borba da ne postaneš neko drugi, neko pun mržnje, gordosti i pohlepe, premda te sadržaji svakodnevnice, ljudi koje sretneš i stvari koje čuješ stalno teraju na to. Album je pisan u vreme najintenzivnijeg perioda korone, a izlazi u prilično mračnom trenutku za naše društvo. Zato je ,,Veruj, voli” naš odgovor na mrak – naš snop svetlosti”, kazao je povodom izlaska albuma Miloš Stefanović, pevač LURa.

Album ,,Veruj, voli” (Odličan Hrčak, 2023) dostupan je na svim digitalnim muzičkim servisima, ali i kao CD izdanje. Donosi osam novih pesama:

  • Sam protiv svih
  • Kerozin
  • Na krovu grada
  • Ona
  • Više se ne javlja
  • Mesto pod suncem
  • Republika (lud za tobom)
  • Veruj voli
LUR: promo foto

LUR karakterišu energični rifovi, brz ritam i melodija, ali i eksplozivni nastupi uživo. Od toga ne odustaju ni sa novim izdanjem sa čijom koncertnom promocijom kreću već sredinom maja. Za sada je sigurno da će ih publika sresti
19. maja u AKC FUZZ u Nišu,
7. jula na zidiću Doma omladine Beograda,
30. septembra u Dom omladine Kragujevac.

Album ,,Veruj, voli” nije samo četvrto samostalno izdanje LURa, već izlazi u trenutku kada bend počinje sa obeležavanjem 25 godina rada.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne